Tinklaraštis

Šaltuoju būdu spausto erškėtuogių sėklų (lot. Rosa Canina) aliejaus sudėtyje gausu nesočiųjų riebalų rūgščių – linoleno (dar vadinama omega – 3 rūgštimi), linono, oleino rūgščių (dar vadinama omega-9 riebalų rūgštis), taip pat palmitino stearino, arachidono (dar vadinama omega-6 riebalų rūgštis), palmitoleino rūgšties (dar vadinama omega-7 riebalų rūgštis). Nesočiosios riebalų rūgštys […]

Priskaičiuojama iki 250 rožės rūšių ir daugiau nei 10 tūkst. hibridinių variacijų. Tačiau rožių eterinis aliejus spaudžiamas tik iš pačių kvapniausių, o labiausiai vertinamas iš Rosa damascana – Damasko rožės žiedų, spaudžiamas eterinis aliejus (dar senoviškai vadinamas otu). Bulgarai yra vieni pagrindinių rožių distiliuotojų pasaulyje. Nuolat skendintys vėsiame rūke ir […]

Hidrolatas yra kvapnus vanduo, kartais dar vadinamas gėlių vandeniu, kuris iš tikro yra šalutinis distiliacijos produktas, kuriame yra nedidelė dalis eterinio aliejaus molekulių, kurios lieka po eterinio aliejaus gamybos. Hidrolate esančios vandenyje tirpios aromatinės medžiagos skiriasi nuo atitinkamo eterinio aliejaus sudedamųjų dalių (dažnai jos mažiau dirgina, yra švelnesnio poveikio) ir […]

Recepto tekstas